Nieuws
 
  06/06/2018: 20 jaar seerz.com
 
  2018 – Het jaar waarin seerz.com zijn kristallen jubileum mag vieren.

20 jaar: Een mooie verwezenlijking voor een vooruitstrevend IT-bedrijf dat vernieuwen en vooruitstreven benadrukt in een steeds veranderende wereld.

20 jaar

Een mooie opportuniteit om even bij stil te staan. Wat seerz.com dan ook gedaan heeft met een prachtig feest voor de medewerkers en de klanten.
Om 16:30 uur was het dan ook zover, de PXL-zalen boden een uitstekende locatie om te vieren.

   
  Met een glaasje cava in de hand en een heerlijk hapje achter de kiezen kon de korte toespraak van de zaakvoerder Bart iedereen in vervoering brengen.
Hoe de evolutie van IT hand in hand ging met de ontwikkeling van seerz.com.

 
    Bloemetje

Bart mocht een bosje bloemen in ontvangst nemen van het hele personeel om hem te bedanken voor de mogelijkheid om een deel uit te maken van een hecht team.
Een team dat elke dag opnieuw IT-problemen moeiteloos kan en wil oplossen.
Manuela bleef natuurlijk ook niet buiten schot en kreeg net zo’n kleurrijk bloempje toegeworpen.
Dag in, dag uit moet zij dan ook toezien op het reilen en het zeilen van de techniekers. Wat op zich al een hele opdracht is…
 
 
  GDPR

Wim kon dan ook het laatste nieuwsfeit, GDPR, wat meer benadrukken.
Met nog 5 uur voor de lancering van de regulatie konden geïnteresseerden wat meer informatie inwinnen.
Iets wat Instagram beter had gedaan, gezien zij de eerste officiële klacht aan hun been hadden op 25 mei.
 
 
 
 
  Walking Dinner

Terwijl Wim de laatsten voorzag van informatie, konden de eersten aanschuiven voor een uitmuntend bord Italiaans buffet, voor elk wat wils.
Een tweede, derde of zelfs vierde hap later konden we de maaltijd afsluiten met een dessert van Italiaanse lekkernijen.
 
 
  20 jaar

Zoveel jaren, zoveel herinneringen.
Er werd wat afgelachen, net niet gehuild.
Want 20 jaar is lang maar toch willen we er minstens evenveel jaren bijdoen.
Even innovatief als altijd blijven we kijken naar hoe we de klanten het best kunnen voorzien van uitstekende technieken.
Dank je wel aan alle klanten die samen met ons dit wilden bekronen!
 
 
 

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
 
 
  13/11/2017: Veilig slapen met een cloud backup
 
    Back-ups zijn super belangrijk, vraag dat maar eens aan iemand wiens harde schijf gecrasht is zonder dat hij een back-up gemaakt had. Er heerst binnen het bedrijfsleven dan ook nogal wat zenuwachtigheid over het bewaren van cruciale gegevens. Seerz.com is gespecialiseerd in deze materie.

Bart Vanseer: “Er bestaan grosso modo twee grote systemen: enerzijds heb je een NAS, dat is een opslagstation dat je in je netwerk steekt. Zo’n NAS is altijd aangesloten op je netwerk en is altijd bereikbaar.
Daar maken wij vrij veel back-ups naartoe. Je kan je gegevens daar
 
  dagelijks naartoe sturen, maar het kan ook ieder uur. Bij seerz.com doen we het dagelijks.Natuurlijk loop je met zo’n NAS nog altijd een risico: er kan een virus binnenkomen dat jouw beveiliging omzeilt, bij een storm kan er zich een blikseminslag voordoen, je kan waterschade hebben… Want die NAS staat bij jou op kantoor.
Eigenlijk heb je dan best een tweede back-up, ergens buitenshuis. Vroeger sleurden de mensen met tapes naar huis of naar een kluis. Dat bestaat nog, maar niet veel meer. Tegenwoordig gebruikt men meer en meer verwisselbare schijven die men dan ook dagelijks bijwerkt. Die zijn nergens op aangesloten en liggen elders. Het probleem met dát soort back-ups is de menselijke factor. Iémand moet die schijfjes verwijderen en meenemen op regelmatige basis.

Als wij zo’n firma als klant hebben, kunnen wij echter niet weten of die schijven zijn verwijderd en meegenomen. Dat is een heel gedoe en een enorme verantwoordelijkheid. Die schijfjes zijn ook niet onaantastbaar. Die kunnen stuk gaan, bij een ongeval bijvoorbeeld. Enfin, ook dáár ben je nooit écht zeker dat al je data veilig zijn.

Er is nu een betere en betaalbare cloud back-up oplossing.
En die is volautomatisch. Als je een back-up maakt naar je NAS of eender welke andere schijf, dan wordt die nog eens automatisch geback-upt naar de cloud. Als je al back-up software van ons hebt, is dat volledig gratis. Je hebt enkel een abonnement nodig voor de cloudopslag, maar dat is héél betaalbaar. Die betaalbaarheid danken we aan het feit dat de schijven waar je terabytes op kan wegschrijven, veel goedkoper zijn geworden. Bovendien zijn de internetverbindingen veel beter, sneller én ook veel goedkoper zijn geworden. Je kan nu iedere dag tot 50 gigabyte wegsturen.”

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
 
 
  13/11/2017: Encryptieaanval
 
  Met het systeem Symbiosis dat Seerz.com zelf ontwikkelde, is het ook perfect mogelijk om een encryptieaanval af te weren.

Bart Vanseer: “Van het moment dat een virus enkele bestanden versleuteld heeft, grijpt ons programma in en blokkeert de aanval.
Het programmeren van dat systeem heeft heel wat tijd en energie gekost, maar ik heb dat ontworpen omdat ik onszelf wil beschermen.

Als klanten bij ons een onderhoudscontract hebben en voldoende beveiligingssystemen hebben ingebouwd en ze worden toch nog
   
  geconfronteerd met zo’n crypto-aanval zodat hun hele systeem terug moet ontsleuteld worden, dan hoeven zij dat bij ons niet te betalen. Zo’n operatie kost ons fatsoenlijk veel geld. Dus heb ik geld en tijd gestoken in dit systeem om zo’n crypto-aanval te counteren. Het is een win-win situatie: de klant is tevreden en wij ook.”

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
 
 
  13/11/2017: Crème de la Crème: Blijven ontwikkelen en verbeteren
 
    Crème de la crème is een jong en dynamisch bedrijf in Hasselt dat met veel ambitie kwalitatief roomijs en sorbets op de markt brengt.
Zij werken al geruime tijd met Seerz.com om hun IT-infrastructuur te beheren.

Els Gaens (verantwoordelijke IT): “We werken al een tijdje met Seerz.com. Ik ken ze via mijn man die ook al lang met hen samenwerkte en heel tevreden over hen was. Dus toen we bij Crème de la crème zochten naar iemand die onze IT-infrastructuur zou kunnen op punt stellen en beheren zonder dat we daarvoor iemand in dienst moesten nemen, was de keuze snel gemaakt.

Seerz.com beheert onze PC’s, laptops, servers, e-mailadressen etc. We zijn erg tevreden, temeer omdat Bart Vanseer zelf constant blijft ontwikkelen en verbeteren én dat hij ook zelf nog bereikbaar is. Bij vele van die grotere firma’s kom je terecht bij een helpdesk.
Als ik naar Seerz bel, heb ik vaak Bart zelf aan de lijn. Dat geeft toch een ander gevoel.”

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
 
 
  2/10/2017: Luminus virus: niet klikken!
 
    Controleer steeds de link in een mail door er boven te gaan hangen en niet te klikken.
Je ziet duidelijk dat de mail niet komt van EDF Luminus maar van een besmette machine.

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
 
 
  24/07/2017: Phishing: Cybercrime gaat niet met zomervakantie in 2017
 
  Het internet zit vol gevaren en dat zal tijdens de zomermaanden zo blijven.
Steeds meer cyberciminelen bedenken spitsvondige mails om je ertoe aan te zetten een bepaalde hyperlink te openen waarna je hele systeem plat ligt, je hen toegang geeft tot je computer en wachtwoorden of je hen de jmogelijkheid geeft om je rekening te plunderen.
Daarom: de Mailserver + e-mails op server van seerz.com is super beveiligd en mega transparant.

Het voorkomt je veel last en ergernis en tovert je hele computernetwerk om in een beveiligde vesting.

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
   
 
  03/07/2017: Petya-virus: seerz.com klanten zijn beschermd
 
    De wereldwijde cyberaanval met ransomware brak gisteren los in Oekraïne en Rusland, maar verspreidde zich uiteindelijk ook naar onder meer de Verenigde Staten, India, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Ook ons land werd getroffen.
Het gaat om het Petya-virus, een ransomwarevariant.
Het zijn schadelijke virussen die een hele computer in een mum van tijd onbruikbaar maken, waardoor de eigenaar niet langer aan al zijn of haar bestanden en foto’s kan.

Bart Vanseer: “Dit virus encrypteert je data niet, maar beschadigt de index van je PC waardoor die niet meer kan werken.
 
  De gebruiker krijgt vervolgens een bericht op zijn scherm: als hij opnieuw toegang wil krijgen tot de computer en al het materiaal,
moet hij losgeld overmaken aan de hackers.
In dit geval gaat het over 300 euro.

Maar zoals met het vorige virus zijn de seerz.com klanten met een onderhoudscontract ook tegen dit virus beveiligd.
Bart Vanseer: “Als ze hun PC’s – hun héle netwerk bedoel ik – de noodzakelijke upgrade gegeven hebben,
dan zijn ze veilig en is hun systeem beveiligd tegen Petya.

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
 
 
  03/07/2017: Nieuw: Betaalbare cloudoplossing voor je back-up
 
  Back-ups zijn de heiligmakende genade.
Wie dat niet gelooft, hoeft maar één keer mee te maken dat zijn/haar harde schijf crasht en hij/zij wordt een overtuigde believer.

Maar waar zet je die back-up?
Bart Vanseer: “Op een NAS server bijvoorbeeld.
Daar kan je één schijf gebruiken om op te werken en één schijf om je back-up op te zetten.

Máár, je loopt dan wel het gevaar dat als die NAS server in de prak gaat – bijvoorbeeld bij een brand – dat al je informatie weg is.
 
  Dus moet je ervoor zorgen dat iemand die back-up schijf iedere dag meeneemt en op een veilige plaats legt.
Maar dat gebeurt door mensen en mensen maken fouten.

Dus zochten wij naar een andere oplossing en die hebben we gevonden in the cloud.

We bieden bij seerz.com momenteel betaalbare cloudoplossingen aan waardoor je gegevens volautomatisch in de cloud geladen worden.
Daar staan ze veilig vanaf €25 per jaar.
Op die manier kunnen er geen menselijke fouten gebeuren en ben je steeds zeker dat je al je data behoudt.”

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
   
 
  03/07/2017: Cryptolockers: de pest van de 21ste eeuw onschadelijk gemaakt
 
    Je hebt de verhalen al wel gehoord: bedrijven die ’s morgens vaststellen dat al hun gegevens versleuteld zijn en een vriendelijke uitnodiging krijgen om een bepaald bedrag te storten om alles te ontgrendelen.

Bart Vanseer: “Cryptolockers zijn een ware pest en bij seerz.com kunnen we dat niet hebben.
Onze klanten moeten ten allen tijde met een gerust gemoed kunnen werken.
Dus schreven we een programma dat automatisch ingrijpt vanaf het moment dat er vijf databestanden versleuteld worden. Want dan weet je: dit gebeurt niet door de klant.
Het programma blokt op dat moment het encryptieprogramma af zodat je data veilig zijn.
Deze software zit automatisch inbegrepen in het onderhoudspakket. Als je een abonnement hebt voor het onderhoud van je computernetwerk, dan zit je sowieso safe. Heb je dat (nog) niet, dan is het misschien toch wel het overwegen waard.

Meer info: +32 11 21 33 08 of info@seerz.com
 
 
  03/07/2017: Accountant Chris Vannoppen: “seerz.com is dag en nacht bereikbaar”
 
  Wie seerz.com zegt, denk meestal aan computerbeveiliging, opvolging en service.
Je zou erbij vergeten dat seerz.com ook leverancier is van alle hardware die je op kantoor nodig kan hebben.

Accountant Chris Vannoppen is een klant die zich in dat segment begeeft.
Hij mocht in 1998 Bart Vanseer als klant welkom heten. Vermits het ene plezier het andere waard is, kocht hij op zijn beurt gaandeweg al zijn PC’s, laptops, servers en printers bij seerz.com.

Chris Vannoppen: “Het feit dat ik er nog altijd klant ben, bewijst hoe goed Bart en zijn mannen zijn. Ze leveren topmateriaal, werken op tijd af en staan altijd paraat als er iets mis loopt. Op zo’n moment gaan ze tot op het bot. Het probleem moet en zal binnen de kortste keren opgelost worden.
Hun sterkte? De gedrevenheid en het feit dat ze 24/7 beschikbaar zijn.”
   
 
  20/12/2016 : Een digitale beschermingsstolp
 
    Het belang van een goed functionerende IT-infrastructuur hoeft niet meer benadrukt te worden.
Iedereen weet intussen dat we zowel in ons privé als zakelijk leven totaal afhankelijk geworden zijn van computers en het internet.

Stel je maar eens een week voor zonder computer of internetaansluiting.
Je bent blind en doof en kan dan beter vakantie nemen.

Daarom is het zo belangrijk dat die infrastructuur van topkwaliteit is, vakkundig geïnstalleerd, beheerd en beveiligd wordt.

Bij seerz.com hebben we jaren gewerkt aan een digitale beschermingsstolp die we over je infrastructuur kunnen plaatsen
zodat je ten allen tijde operationeel blijft.
 
  Uit respect voor onze klanten verkopen we enkel top hardware en installeren we enkel software die zijn degelijkheid afdoende bewezen heeft of die we zelf ontwikkeld hebben op maat van onze klanten.
En die beheren en beveiligen we dan ook nog eens als goede digitale huisvaders.

De seerz.com stolp ziet er uit als volgt:

1. Aanschaf state-of-the-art apparatuur & programma’s.
2. Ondersteuning op vlak van onderhoud, herstelling, beveiliging.
3. Mailserver + e-mails op server van seerz.com = super beveiligd & transparant (niet zoals Office 365).
4. Spamfilter voor bescherming tegen vrijwel álle virussen + zoekfunctie om spammails te achterhalen en de andere personen die de spammail ontvingen op te sporen en te verwittigen.
5. Symbiosis: monitoringprogramma om calamiteiten te voorzien en te voorkomen of om problemen van op afstand op te lossen.
 
 
  20/12/2016: Trends 2017 Deel 1: virussen
 
  2016 kende op informaticavlak twee grote trends:
de verontrustende stijging van virussen op het internet en het toenemende belang van de cloud.
Computervirussen bestaan al zo lang er computers bestaan.
Maar waren het vroeger vrij onschuldige programmaatjes die door IT-studenten in elkaar geknutseld waren om te bewijzen dat ze als de beste konden programmeren, dan hebben de criminelen nu overgenomen.

Het internet stukt van frauduleuze virussen die zich als wormen in je PC of laptop nestelen en daar allerlei dingen uitspoken die jou of je klanten kunnen beschadigen.
De mails van banken die je vragen om een bepaalde link te openen om zo je rekening bij te sturen, kenden we al.
In toenemende mate duiken er nu mails op van transportfirma’s die beweren langs te zijn geweest toen je niet thuis was.
Je moet dan een link openen om te zien waar en wanneer je het ‘pakje’ kan gaan ophalen.

Niet doen!!

Van het moment dat je die link opent, haal je een encryptievirus binnen dat al je bestanden versleutelt.
Het kost je flink wat geld om die terug ‘ontsleuteld’ te krijgen.

De boodschap is dan nog maar eens: mails die je niet verwacht, van afzenders die je niet kent, open je best NIET!
   
 
  20/12/2016: Nieuwe website
 
    Niet alleen op vlak van digitale bescherming moeten we bijblijven.

We willen ook in onze communicatie up-to-date zijn. Daarom hebben we onze website opgefrist.

Op www.seerz.com vind je meer informatie over ons bedrijf, een aantal referenties en uittreksels uit de nieuwsbrieven die we reeds uitstuurden en die interessant kunnen zijn om nog eens na te lezen.
 
 
  23/11/2016: Opgepast met berichten als deze
 
  Je kan zien dat de mail niet legitiem is omdat je hoogstwaarschijnlijk geen mail naar die man gestuurd hebt met een dubieuze link.

Als je met de muis boven je business card blijft hangen zie je de link:Ik hoef er niet bij te vertellen dat deze link naar een geïnfecteerde website gaat waardoor je computer in de handen valt van computercriminelen.

Dan komt de vraag natuurlijk: 'Waarom krijg jij die mail met al je supersonische tegenhoud systemen toch nog aan'?

Wel dat is heel simpel: deze mail komt van een legitieme server van een Duitse provider die niet zo strikt is met wat klanten versturen (een beetje zoals Office 365 van Microsoft dus).
   
 
  11/10/2016: Na de Post.nl, de transportfirma's en Proximus is Apple aan de beurt
 
 
  Je krijgt een mail van Apple-Support die ironisch genoeg langs de servers van Office 365 komt van Microsoft en dus door nagenoeg alle spamfilters heen geraakt.
Microsoft heeft namelijk een vierde van zijn servers voorzien voor dubieuze mailers, daarlangs komen mails die automatisch worden verstuurd zoals Out-of-Office en undeliverable mails maar ook spam mail, geheel nieuw is wel het doorlaten van virusmails. Een voordeel is natuurlijk wel dat je hun aansprakelijk kan stellen hiervoor gezien ze doelbewust laks zijn op dat deel van hun servers.
Een algemene handleiding voor alle mails met een link in:
1: Controleer het email adres van waar de mail komt.
Komt de mail zogezegd van Apple dan let op dat hij ook van apple.com komt, het adres moet eindigen op .apple.com (de punt voor apple is belangrijk), een adres van louisjo.onmicrosoft.com is vanzelfsprekend NIET correct.
2: Ga met je muis boven de link hangen en kijk welke link er tevoorschijn komt,
bij de mail die ik net heb ontvangen is de link zogezegd eentje van apple maar als ik er boven ga hangen krijg ik een link naar een gehackte wordpress site die helemaal niets met Apple te maken heeft. De meeste van de links eindigen trouwens op .php.
3: Let op de zinsbouw
De meeste van deze mails zijn gemaakt door anderstaligen en deze maken nogal wat taal fouten.
 
 
  11/10/2016: Servers niet in de VS
 
  Bij seerz.com liggen we altijd graag een beetje dwars.
We hebben daarbij nogal hoge verwachtingen van bepaalde producten en diensten en als ze daar niet aan beantwoorden … dan maken we zelf iets dat beter is.
Zoals met Office 365, het serverprogramma van Microsoft.

Bart Vanseer: ‘Vroeger had je de Microsoft small business server, een heel interessant product dat betaalbaar en handig in gebruik was.
De licentie inclusief de mailserver kostte 800 euro en voor enkele duizenden euro’s had je de hardware. Maar die small business servers bestaan niet meer.
In de plaats kwam het voor Microsoft veel interessantere Office 365 dat jaarlijks een licentievergoeding opbrengt.
   
  En waarvan de servers in de VS staan zodat je onderworpen bent aan de Patriot Act hetgeen betekent dat je privacy op geen enkel moment gegarandeerd is.

Bovendien heb je op Office 365 absoluut geen controle en vind je er niets in terug.

Stel dat een e-mail niet binnen komt, begin dan maar eens te zoeken.
Bij seerz.com kunnen we dat wel omdat we eigen servers plaatsten die we per klant mooi kunnen compartimenteren.
Er zijn er die maar één e-mailadres hebben en die toekomen met 2 Gigabyte opslagruimte. Anderen gebruiken 350 GB met vijfentachtig man. Iedereen heeft zijn eigen kleine server die heel schaalbaar is.
En iemand die tien keer meer e-mailverkeer heeft, betaalt daarom nog geen tien keer de prijs.
Bovendien hebben we bij seerz.com een veel betere spamfilter.’

Interesse om ook je mailserver bij seerz.com te plaatsen:
+32 11 21 33 08
+32 2 217 31 08
info@seerz.com
 
 
  11/10/2016: Cybercriminals
 
    Het internet zit vol gevaren en dat zal er de komende tijd niet op verbeteren.
Steeds meer cybercriminelen bedenken spitsvondige mails om je ertoe aan te zetten een bepaalde hyperlink te openen waarna je hele systeem plat ligt, je hen toegang geeft tot je computer en wachtwoorden of je hen de mogelijkheid geeft om je rekening te plunderen.

 
  We zetten hier enkele voorbeelden op een rijtje.
Als je gebruiker bent van Paypal, kan deze mail je veel geld kosten. Bij deze enkele tips die bij andere mails ook goed van pas komen. De mail ziet er uit zoals op de foto, maar twee eigenschappen tonen aan dat de mail helemaal niet van Paypal komt: de verzender is niet paypal.com en als je met de muis boven de link gaat hangen zie je de link en die begint ook niet met http://iets.paypal.com/.
De bedoeling van deze mails is eenvoudigweg om je Paypal gegevens te bemachtigen en vervolgens aankopen te doen via jouw account die verbonden is met je creditcard.
Opletten dus!

Dat geldt ook voor mails van UPS waar een word document aanhangt dat een factuur moet voorstellen.
De bijlage openen kan nog geen kwaad want Word beschermt je tegen de actieve inhoud van het document. Als je het opent krijg je een vreemd ogend document in Word met een zogezegde handleiding om het "oude" document te openen.
Niet doen!!
Als je die link opent, activeert de gevaarlijke inhoud die je PC en hoogstwaarschijnlijk je hele netwerk om zeep helpt.
Ook de bijgevoegde ‘parkeermail’ moet al onmiddellijk alle alarmbellen doen rinkelen. Deze keer is het geen onbetaalde factuur, maar een waarschuwing.

Als mensen iets te vertellen hebben, doen ze dat heus niet via een zipbestand dat je moet openen. Het zipbestand openen, kan op zich geen kwaad maar de link volgen die er in zit is zeer schadelijk voor je computer.
Mocht je toch op de link gedrukt hebben of heb je twijfels, aarzel niet ons te contacteren op 011/21.33.08 - 02/217.31.08 of op het noodnummer 0475/75.46.37.
De hoofdboodschap blijft echter: open niets waarvan je twijfelt aan de herkomst.
 
 
  11/10/2016: Nog een voorbeeld
 
  Hier zie je nog een voorbeeld van hoe men via ogenschijnlijk onschuldige mails je hele systeem kan hacken of platleggen.
Als je de link opent krijg je een zogezegd oud Word document te zien dat door Word zelf in Protected View gezet werd.

Je mag NOOIT OF TE NIMMER op "Enable Editing" of het equivalent in het Nederlands drukken, NOOIT.

Verwacht je toch een mail dan hoort het attachment er reeds aan te hangen en moet kunnen geopend worden zonder op die knop te moeten drukken.
Stuur gewoon de mail terug met de melding dat je hem niet open krijgt, als het echt is dan krijg je wel een goed document.
Als het een besmette mail is hoor je niets meer en heb je het computerlijf gered.

Immers, als je toch klikt, kan je alle backups terug zetten van de PC's waar dit op geopend is en van de server(s) waar deze computers mee verbonden zijn.
   
 
 
 
HOME
    DIENSTEN/PRODUCTEN     REFERENTIES     NIEUWS     OFFERTE     CONTACT    
Copyright © 2016 seerz.com bvba